Bilreparatørene AS
↓ Dette er en kommersiell tjeneste fra Amedia Marked
 
Hjemmeside Telefon Adresser

På nettet

Send epost

Telefon

37 02 88 98

Besøksadresse

Ravnåsveien 8
4848 ARENDAL
  1. Beskrivelse

Velkommen til Bilrepratørene AS og Meca.

 

EU-kontroll - Periodisk kjøretøykontroll 

Hensikten med EU-kontrollen, eller periodisk kjøretøykontroll (PKK) som er den korrekte benevnelsen, er å gi en tryggere og mer miljøvennlig bilpark.

 

MECA bilverksteder er godkjent for å utføre EU-kontroll. Våre mekanikere har kompetanse og utstyr som tilfredsstiller de krav som din bilprodusent forventer.

 

Når skal bilen kontrolleres? 

Fra februar 2019 vil siste siffer i registreringsnummeret ikke lenger bestemme kontrolltidspunktet. Nå vil kontrollfristen bestemmes av dato for førstegangsregistrering og siste godkjente kontroll, uavhengig av tallene i registreringsnummeret ditt. 

 

For de fleste bileiere betyr det at de kan kontrollere bilen når de vil så lenge den blir godkjent innen to år etter siste godkjente kontroll.

Det er ikke slik at alle biler plutselig får ny frist i februar. Den nye ordningen vil fases inn etter hvert som kjøretøyene er til kontroll. Den fristen du har gjelder til det gjennomføres en ny kontroll

Kontrollintervallene forblir de samme som i dag, det vil si at personbiler stort sett skal inn første gang etter fire år og deretter annethvert år, mens kjøretøy over 7 500 kg skal inn hvert år. 

 

Finne fristen for din bil? 

Bruk boksen til høyre på siden og skriv inn bilens registerings nummer!

 

Hvem utfører EU-Kontroll?

Kontrollen får du gjennomført hos kontrollorganer som er godkjent av Statens vegvesen.  MECA bilverksteder er godkjent for å utføre EU-kontroll.

 

Fra 2021 blir det også krav om kontroll av traktorer med hastighet over 40 km/t. 

Disse traktorene skal inn første gang etter fire år og deretter annethvert år, og reglene gjelder traktorer som hovedsakelig brukes til transport eller arbeid på offentlig vei. Har du traktor som bare brukes på offentlig vei i egentransport i primærnæring, kan du få unntak fra kravet om kontroll.

 

 

 

Service er det viktigste du gjør for bilen din

Å gjennomføre service er det viktigste du kan gjøre for å forlenge bilens kvalitet og levetid. Et MECA stempel i serviceheftet viser at du tar ekstra godt vare på bilen din.

Vi anbefaler at du gjennomfører årlig service på bilen. Av over 550 000 årlige bilbergingsoppdrag i Norge skyldes flesteparten mindre utfordringer knyttet til bilholdet, slik som flatt batteri/startvansker og motorfeil. En årlig service vil sikre at bilen din har de beste forutsetninger for å fungere optimalt og minsker sannsynligheten for spontane reparasjoner. 

 

Når du gjennomfører service på bilen hos et MECA-verksted er ett års MECA Veihjelp inkludert. Da kan du være trygg på at dersom du er uheldig og får et stopp - så er hjelpen nær. 

 

Ta servicen hos et MECA verksted!

 

 

 ......Husk! Bilens garanti gjelder også når du tar service hos MECA!